مقاله مجازات حمل و نگهداری بی سیم های غیرمجاز (قسمت سوم)

بی سیم

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

قضاوت آنلاین: تاکنون دو قسمت از مقاله چهار قسمتی مجازت حمل و نگهداری بی سیم های غیرمجاز با عنوان‌های  آشنایی با بی سیم، کاربردهای بی سیم، انواع بی سیم، مدیریت فرکانس رادیویی، ضرورت برخورد قانونی با بی سیم های غیرمجاز و فروشندگان و استفاده کنندگان از آن و آشنایی با اصطلاحات مرتبط با ارتباطات رادیویی و قوانین و مقررات قانونی حاکم بر بی سیم های غیرمجاز را منتشر کردیم. اینک قسمت سوم آن با عنوان نحوه برخورد ضابطان دادگستری و مقام های قضایی با بی سیم های غیرمجاز مکشوفه آماده انتشار شد که می‌توانید ملاحظه نمایید.

علیرضا مرادی –  قاضی دادگستری تهران

[/box]

قسمت سوم- نحوه برخورد ضابطان دادگستری و مقام های قضایی با بی سیم های غیرمجاز مکشوفه

مأمورین نیروهای انتظامی مکلفند به مجرد کشف بی سیم های غیرمجاز یا مشاهده استفاده از ایستگاه های رادیویی بدون مجوز قانونی، بی سیم را توقیف و مرتکب آن را نزد مقام قضایی اعزام نمایند. اقدامات مقامات قضایی در رابطه با بی سیم های فوق در دو مرحله قابل بررسی است. نخست تکلیف مراجع تعقیب و تحقیق و دیگری مرجع دادرسی و صدور حکم.در این پست به قسمت اول و در پست آتی به قسمت دوم می پردازیم.

با توجه به قانون استفاده از بي‌سيم‌هاي اختصاصي و غير حرفه‌اي (‌آماتوري) ‌مصوب 25/11/1345 با اصلاحات بعدی و آیین نامه اجرایی قانون استفاده از بیسیم های اختصاصی و غیر حرفه ای ( آماتوری) مصوب 13/11/1361 هیأت وزیران و شرح و وظایف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مقام قضایی تحقیق دادسرا باید بدواً از اداره کل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی[1] تقاضای کارشناسی دستگاه بی سیم (فرستنده یا گیرنده) مکشوفه را نسبت به موارد مهم ذیل به عمل آورد:

اولاً: مشخصات فنی دستگاه بی سیم از حیث ساخت کارخانه ای یا دستی (تولید کارخانه است یا دست ساز می باشد)، نوع دستگاه مجاز، غیرمجاز و غیرمتعارف که شامل مارک، مدل، سریال، تیپ، باند فرکانسی، محدوده فرکانسی، تعدادکانال، توان خروجی، شعاع تحت پوشش، نوع ارتباط، پهنای باند و نوع پخش آن، فاصله کانالی، کشورسازنده، تعداد، مقررات قانونی (چنانچه آگاهی نداشته باشد) می شود، چیست؟

ثانیاً: آیا بی سیم فاقد پروانه و غیرمجاز است؟

ثالثاً: فرکانس کاری آن چیست، آیا از نوع نظامی است که دوایر امنیتی از آن استفاده می کند و غیرمجاز است و آیا از فرکانس های آن بهره برداری غیرمجاز شده است یا خیر؟

رابعاً: بی سیم مکشوفه دارای عقبه بوده و در شبکه ای از بی سیم ها معنی و مفهوم می یابد و حمل منفرد آن بیهوده است یا خیر؟

خامساً: با توجه به مشخصات بی سیم، امکان اصلاح پذیری آن وجود دارد یا خیر؟

لازم به یادآوری است که چنانچه مقام قضایی اشراف به مباحث فنی فوق نداشته باشدمی تواند با ارسال دستگاه بی سیم به اداره مذکور، به صورت کلی هم استعلام نمایند، کارشناسان خدوم این اداره رحمت کشیده و نسبت به موارد فوق نیز اعلام نظر کارشناسی کامل خواهند نمود.

نمونه ای از نظریه کارشناسی اداره کل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نسبت به یک دستگاه بی سیم مکشوفه

مشخصات فنی

مارک: Kenwood

مدل: TK-320$

سریال: 70111725

تیپ: Professional (حرفه ای- غیرمتعارف)

باند فرکانسی: UHF

محدوده فرکانسی: 470 MHz الی 450

تعدادکانال: 16 کانال

توان خروجی: 5 وات (ذاتاً غیرمجاز) غیرمتعارف

شعاع تحت پوشش: حدود 5/5 کلیومتر در فضای آزاد (ذاتاً غیرمجاز-غیرمتعارف)

نوع ارتباط: Simplex

پهنای باند و نوع پخش آن: 16K0F3EJN (ذاتاً غیرمجاز)

فاصله کانالی: 25 KHz (ذاتاً غیرمجاز)

کشورسازنده: سنگاپور

تعداد: یک دستگاه به همراه باطری، آنتن ، کلیس کمری

بی سیم فاقد پروانه، دارای عقبه بوده و در شبکه ای از بی سیم ها معنی و مفهوم می یابد و حمل منفرد آن بیهوده است. با عنایت به انجام مراحل تست و آزمایش روی دستگاه بی سیم ارسالی، محرز گردید که از فرکانس های آن بهره برداری غیرمجاز شده است. با توجه به خصوصیات بی سیم مکشوفه و اصلاح ناپذیر بودن آن، وفق ماده 215 قانون مجازات اسلامی صدور حکم به ضبط و معدوم نمودن آن توسط این اداره کل از آن مقام قضایی تقاضا می شود.

البته این نکته هم لازم به ذکر است که بر حسب مورد ممکن است این اداره کل از فروشنده، خریدار و استفاده کنندگان این گونه دستگاه های بی سیم هم شکایت نماید تا حسب مورد بر اساس مادتین 10 و 11 قانون استفاده از بی سیسم های اختصاصی و غیرحرفه ای مصوب اسفند ماه 1345 متهم یا متهمین مورد مجازات قرار گیرند. در قسمت بعدی مقاله نست به صحت و سقم این تقاضا اعلام نظر حقوقی خواهد شد.

همچنین باید خاطر نشان کرد، از آنجایی که کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات فاتب و ناجا بطور رسمی به عنوان نماینده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص جمع آوری و توقیف بی سیم های غیرمجاز در سطح تهران بزرگ فعالیت می نماید، می توان نظریه کارشناسی را از معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات فاتب هم تقاضا کرد. در این صورت تقاضای کارشناسی بی سیم از این جهت هم به عمل می آید که اولاً: فرکانس منصوب بر روی آن متعلق به ناجا است یا خیر؟ ثانیاً: آیا بی سیم از نوع ذاتاً غیرمجاز و مخرب است یا خیر؟

نمونه اعلام نظر کارشناسی معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات فاتب نسبت به یک دستگاه بی سیم مکشوفه

با بررسی به عمل آمده فرکانس منصوب بر روی بی سیم ارسالی، این دستگاه متعلق به ناجا نمی باشد ولی احتمال مالکیت فرکانس برنامه ریزی شده بر روی بی سیم فوق به ارگان و سازمان های دولتی و غیردولتی دیگری تعلق داشته باشد، متصور است. بی سیم فوق از نوع بیسم ذاتاً غیرمجاز و مخرب بوده که بایستی پس از توقیف، پلمپ و تحویل انبار سازمان تنظمیم مقررات و ارتباطات رادیویی شود.

پیشنهاد ما این است که حتی المقدور استعلام کامل از اداره کل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی انجام شود.

زیرنویس:

[1]– این اداره کل زیر مجموعه «سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی» است و این سازمان خود جزء وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می گردد. مثلاً اگر حوزه قضایی شما منطقه شرق تهران باشد باید از اداره کل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه شرق استعلام شود. در عمل نیز اداره نظارت بر سرویس های رادیویی دستگاه بی سیم را کارشناسی نموده ولی اداره کل فوق پاسخ مرجع قضایی را تنظیم و ارسال می نماید.

سایر قسمت ها:

قسمت اول – آشنایی با بی سیم، کاربردهای بی سیم، انواع بی سیم، مدیریت فرکانس رادیویی، ضرورت برخورد قانونی با بی سیم های غیرمجاز و فروشندگان و استفاده کنندگان از آن و آشنایی با اصطلاحات مرتبط با ارتباطات رادیویی

قسمت دوم – قوانین و مقررات قانونی حاکم بر بی سیم های غیرمجاز

قسمت چهارم – رویکرد قضات و رویه قضایی نسبت به اعمال مجرمانه حمل و نگهداری بی سیم های غیرمجاز

در صورت هرگونه پرسش، می‌توانید در بخش دیدگاه هر یک از پست های فوق مطرح تا پاسخ داده شود.

امتیاز به نوشته

پیوند نوشته

https://ghazavatonline.ir/?p=1905

منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق کاربردی

دیدگاه‌ها

12 پاسخ به “مقاله مجازات حمل و نگهداری بی سیم های غیرمجاز (قسمت سوم)”

  1. Arya نیم‌رخ
    Arya

    با سلام
    می خواستم خواهش کنم اگر امکان داره لطف کنید و زحمت استعلام رو خودتون متقبل بشید، چون با توجه به این که حضرتعالی وکیل هستید به نظر می رسه که پاسخ شما رو بهتر بدن.
    با تشکر

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با درود
      پیشنهاد می شود، با توجه به سه طریق شابع ارتباط «تلفنی، نمابر و ایمیل» با مرجع موضوع استعلام، حداقل یک شیوه را امتحان و متعاقب آن در صدد داوری ارزیابی کیفیت پاسخ این بر می آمدید!
      اجابت درخواست اخیر شما مستلزم مراجعه حضوری به مرجع فوق بوده و نوعی تقاضای خدمت تلقی که اجرای آن مستلزم پرداخت هزینه خواهدبود.
      در صورت تمایل موضوع را از طریق بخش «تماس با ما» مطرح نمایید.

  2. Arya نیم‌رخ
    Arya

    ممنون از پاسخگویی شما،استان خراسان رضوی

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با درود
      «استان خراسان رضوی» و استان های «خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان» تحت پوشش «اداره کل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه شمال شرق» قرار دارند.
      اطلاعات مراجعه حضوری و طرق ارتباطی دیگر این اداره کل به شرح زیر است:

      نشانی: مشهد، نبش کوه‌سنگی ۱۲
      کد پستی: ۹۱۷۵۹۸۴۰۸۰
      تلفن: ۳۱۹۰۰۰۰۰ ۰۵۱
      نمابر: ۳۱۹۰۰۹۱۰ ۰۵۱
      پست الکترونیک: shomal@cra.ir

      خوشحال خواهیم شد تا نتیجه استعلام را برای اطلاع دیگر بازدیدکنندگان در بخش دیدگاه حاضر با آنان به اشتراک گذارید.

  3. Arya نیم‌رخ
    Arya

    با سلام
    من در جایی خوانده بودم که « فقط بیسیم های غیر مجازی که اصلاح‌پذیر نباشند طبق قانون توقیف یا ضبط می شوند و بیسیم های غیرمجازی که اصلاح پذیر هستند را نمی شود توقیف یا ضبط نمود بلکه سازمان تنظیم مقررات موظف است آن بیسیم ها را اصلاح کرده و به صاحبش برگرداند»
    آیا این مطلب صحت داره،اگر چنین قانونی وجود داره
    لطفا آدرسش رو بفرمایید
    با تشکر

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با درود
      در قوانینی که مبنای تدوین مقاله چهار قسمتی «مجازات حمل و نگهداری بی سیم های غیرمجاز» قرارگرفت، اشاره به این موضوع نگردید.
      ممکن است در قوانین داخلی «سازمان تتظیم مقررات و ارتباطات رادیویی» چنین امری پیش بینی شده باشد.
      برای آدرس، استان خود را اعلام تا طریق تماس با اداره کل مربوطه اعلام شود.

  4. Arya نیم‌رخ
    Arya

    سلام لطفا بفرمایید در کدام ماده قانونی به «اصلاح پذیر بودن یا نبودن بیسیم» اشاره شده است باتشکر

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با درود
      اعلام نظر کارشناسی در این خصوص با برابر مقررات و ضوابط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی صورت می گیرد.
      پیشنهاد می شود موضوع را از طریق کارشناسان اداره کل سازمان مزبور پیگیری نمایید.

  5. علیرضا مرادی نیم‌رخ

    با درود
    جناب آقای شفی زاده
    ضمن سپاس از علاقمندی شما به همکاری با قضاوت آنلاین
    با توجه به محتوای سایت قضاوت آنلاین و نیز انجمن حقوقی آن، موضوعاتی که علاقمند به فعالیت در هریک می باشید را به همراه سوابق خود از طریق فرم تماس با ما اعلام تا اقدام شود.

  6. مرتضی شفی زاده نیم‌رخ
    مرتضی شفی زاده

    جناب مرادی
    با سلام و خدا قوت
    بفرمایید بنده که دانش آموخته حقوق قضایی هستم به چه نحوی می توانم به فعالیت شما کمک نمایم.
    متشکرم.

  7. محمود خان زاده نیم‌رخ
    محمود خان زاده

    سلام
    من مهندس ساختمان هستم.
    با توجه به موقعیت شغلی از بیسیم جنرال الکتریک استفاده می کردم.
    پلیس بیسیم را ضبط کرده و به دادگاه ارجاع داد. قاضی ضمن توقیف بیسیم، مبلغ نهصد هزار تومان جریمه صادر کرد.
    چطور باید ثابت کنم که بیسیم مجاز بوده؟
    آیا پس از پرداخت جریمه می توان اقدام کرد، با توجه به اینکه اتومبیل بنده نیز توقیف شده است، مجبور هستم تا برای عدم توقیف باید جریمه پرداخت شود

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با درود
      صرف نظر از اختلاف رویه قضایی قضایی در خصوص «درجه و مرجع صالح رسیدگی به جرم نگهداری بی سیم های غیرمجاز و مجازات آن» که با تصویب قانون مجازات اسلامی 1392 حادث شد، مرجع رسیدگی اعم از دادسرا و دادگاه باید برای احراز غیرمجاز بودن بی سیم، نظر تخصصی «تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی» یا « فناوری اطلاعات و ارتباطات فاتب» را اخذ کند.
      مشخص نیست خودروی شما به چه علت توقیف شده است؟! زیرا رابطه ای میان حمل و نگهداری یک دسته بی سیم غیرمجاز با توقیف خودرو وجود ندارد.
      با توجه به این که تصویر و یا متن حکم دادگاه ارسال نشده است، نمی توان نسبت به صحت و سقم اخذ نظریه فوق و همچنین مجازات جزای نقدی تعیین شده اظهارنظر کرد.
      در صورت تمایل تصویر خوانای حکم یا متن کامل آن را از طریق فرم تماس با ما و یا کانال تلگرامی قضاوت آنلاین ارسال تا بررسی و اعلام نظر شود.
      مقدمه پرداخت جریمه از سوی شما، عدم اعتراض به حکم است ولی با پرداخت آن، پرونده مختومه خواهدشد. بنابراین اگر قصد اعتراض دارید، نباید جریمه را پرداخت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه های انجمن‌ها


جستجوگر