دکتر عسگر حقوقی

دکتر عسگر حقوقی

بیوگرافی دکتر عسگر حقوقی استاد حقوق سیاسی

دكتر عسگر حقوقی، فرزند مهدی حقوقی (از وكلای پایه یكم قدیمی)، در نیمه شعبان 1338 (هـ . ق.) برابر با هفتم خردادماه 1299 (ش.) در بابل مازندران به دنیا آمد. دوره ابتدایی را در همین شهر گذراند و دوره متوسطه را در دبیرستان احمدی و دانشسرای تهران به پایان رساند. در كنار تحصیلات مدرسه‌ای، در محضر استاد آیت الله سید عبدالرسول صدرایی (شاعر، عالم و عارف وارسته) به فراگیری علوم قرآنی پرداخت.

پس از دریافت دیپلم ادبی به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و به تدریس در دبیرستانها مشغول شد و به طور همزمان، در دانشسرای عالی و دانشكده ادبیات دانشگاه تهران به تحصیل در رشته زبان و ادبیات فارسی پرداخت و سرانجام با ارائه پایان نامه «تحقیق و تفسیر ابوالفتوح رازی» (در هفت جلد) موفق به دریافت دكترای زبان و ادبیات فارسی شد. گفتنی آنكه سه جلد از هفت جلد این پایان نامه در سالهای 46-1345 (ش.) از سوی دانشگاه تهران چاپ و منتشر شد.

دكتر حقوقی، در محضر پدر بزرگوار خود به فراگیری حقوق و كارآموزی پرداخته و چند سالی به امور حقوقی و وكالت دعاوی (با همكاری یكی از دوستان حقوقدان خود) در تهران مشغول بود. در سال 1335 (ش.) به دعوت دانشكده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، با سمت دبیری و سپس، ریاست دبیرخانه دانشكده ادبیات و بعدها دانشیاری این دانشكده به همكاری پرداخت. سرانجام به درجه استادی ارتقا یافت و در شهریورماه 1340 (ش.) از سوی دانشگاه تهران به منظور احیاء كرسی زبان و فرهنگ و تمدن ایرانی، به فرانسه رفت. در استراسپورگ، انستیتو زبان و ادبیات فارسی را تاسیس كرد و به تدریس در دانشگاه معتبر و قدیمی این شهر، با سمت استاد كرسی زبان و ادبیات فارسی و ریاست مركز ایران شناسی، مشغول شد. در سال 1341 (ش.) انتشارات ایرانیكا را (به زبان فارسی و فرانسه) تاسیس كرد و پنج اثر علمی به چاپ رساند و به تمام مراكز شرق شناسی جهان ارسال كرد.

در سال 1345 (ش.) به ایران بازگشت و به سمت استادی كرسی زبان و ادبیات فارسی درد انشگاه بیروت منصوب شد. پس از مدتی به تدریس فلسفه سیاسی اسلام و آیین سخنوری و تربیت سخنور در دانشكده علوم سیاسی و اجتماعی دانشگاه تهران پرداخت و مدتی نیز در دانشگاه جندی شاپور به تدریس مشغول بود. شش ماه پیش از انقلاب اسلامی به فرانسه رفت و چند سخنرانی در دانشگاه سوربن درباره معارف اسلامی (به زبان فارسی و فرانسه) انجام داد و آنگاه به امریكا رفت. در دانشكده مطالعات و تحقیات اسلامی لوس آنجلس كالیفرنیا، به ریاست دانشكده منصوب شد و بیش از هزار سخنرانی درباره فرهنگ اسلامی و ادب و عرفان ایرانی در مجامع ملی و دانشگاهی ایراد كرد.

در آبان ماه 1370 (ش.) از سوی سفیر سیاسی ایران در سازمان ملل متحد، در چارچوب مراجعت نخبگان ایرانی، به وطن بازگشت و بلافاصله در دانشكده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، دانشكده حقوق و علوم سیاسی و همچنین دانشكده ادبیات و علوم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مركز به تدریس مشغول شد. ایشان هم اینك نیز استاد رسمی و عضو هیئت علمی دانشكده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مركز و عهده‌دار تدریس دروس حقوق سیاسی و سایر علوم حقوقی هستند. یكی از فعالیتهای جالب توجه ایشان در زمان اقامت در فرانسه و امریكا، اسلام آوردن بیش از صد نفر به تبلیغ و تشویق ایشان است كه نامشان در دفتر ثبت رسمی شده و به تمام آنان گواهی رسمی اهدا شده است.

آثار تالیفی و تحقیقی دكتر حقوقی به بیش از دویست عنوان می رسد كه یكی از مهمترین عناوین آنها، كتاب «چهره راستین محمد (ص) پیغمبر اسلام» (در 1300 صفحه) است.

نقل از کتاب چهره‌ها در تاریخچه نظام آموزش عالی حقوق و عدلیه نوین، عباس مبارکیان، چاپ اول، انتشارات پیدایش، تابستان ۱۳۷۷

امتیاز به نوشته

پیوند نوشته

https://ghazavatonline.ir/?p=19628

منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق کاربردی

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه های انجمن‌ها


جستجوگر