مجازات جرم ایراد جرح عمدی با چاقو و تأثیر گذشت شاکی خصوصی در آن (مشاوره قضایی 12)

مشاوره حقوقی

توضیح ضروری: مجازات مرتکب جرم جرح عمدی با چاقو در زمان پاسخ‌گویی به پرسش 2 تا 5 سال حبس بود اما به موجب بند «الف» ماده 1 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 23 اردیبهشت 1399 مجلس شورای اسلامی»این مجازات به حبس درجه شش یعنی از حبس از  6 ماه تا 2 سال کاهش یافت.

تعیین میزان حداقل و حداکثر فوق، تخفیف، تبدیل آن به  مجازات دیگر، تعویق صدور حکم و تعلیق اجرای مجازات با مقام قضایی دادگاه رسیدگی کننده به پرونده حسب مورد دادگاه بدوی و تجدیدنظر است./بروز رسانی 12 آبان 1399

سوال از: ام. وای

با عرض سلام. بنده مورد اصابت چاقو توسط فردي آشنا از فاميل شده ام، شکایت کردم و پرونده در بازپرسی است و حكم جلب سيار اخذ کردم. شهود دركلانتري حاضر شده اند و شهادت به اينكه ديدند با چاقو منو زده و درگیری در خيابان بوده اما نه طوريكه نظم به هم خورده باشه و شلوغ بشه همون كاسبهاي محل ديدن و سريع انجام شد شايد در عرض چند دقيقه. متهم هنوز متواري هست و جلب سيار ايشان صادر شده و بازپرس گفتن اگه تا يكماه ديگه كه جلب ساير اعتبار دارد، پيداش نشد حكم غيابي صادر ميشه.

پزشكي قانوني در گواهی نوشته: به اطلاع ميرساند براساس معاينه و تصاوير راديو گرافي و مشاوره و بررسي تصوير باليني نامبرده بدنبال اصابت جسم برنده (بند اول) و جسم سخت (ساير صدمات) و(پذيرش بيمارستاني) دچار صدمات زير شده است: 1.بريدگي بخيه شده متلاحمه راست شكم 2. كبودي مخاطر راست لب تحتاني 3. آسيب نسج گردن (ضربديدگي) نامبرده جهت ارزيابي مجدد صدمات يك ماه ديگر معرفي ميگردد ( اولين نظريه).

ضمناً چاقو از ناحيه پهلو به روده هم اصابت كرده اما آسيبي به روده نزده و هنوز خوب نشدم و دكترمم گفته احتمال داره تا يكسال نتوني سنگيني بلند كني يا كار سنگيني انجام بدم.

حال بزرگان فاميل واسطه شده اند كه بدليل اينكه سابقه قبلي ندارد، از شكايت خود صرف نظر كنم. بنده چون ميخوام بدليل آشنا بودن با مجرم و وساطت بزرگان طايفه از حق خودم صرف نظر كنم ميتونم بدونم ديه من تقريباً چه مقدار هست كه بهش بگم مي تونستم اينقدر هم ازت ديه بگيرم اما ميگذرم، چطور ميتونم كاري كنم كه از نظر جنبه عمومي اين شخص مجازات نشه؟

پاسخ ما:

جرم ایراد جرح عمدی با چاقو از جمله جرایمی است که مطابق تبصره ماده 614 قانون مجازات اسلامی- تعزیرات، حتی اگر منجر به صدمات ذکرشده در ماده مزبور نشود، واجد مجازات از دو جنبه خصوصی و عمومی است. خصوصی بابت دیه و ارش صدمات وارده به مجنی علیه/شاکی و عمومی از حیث این که آلالت جرح با چاقو بوده است که مجازات این جنبه از جرم سه ماه تا یک سال حبس است که با توجه به ماده 19 قانون مجازات اسلامی از درجه شش مجازات های تعزیری محسوب می شود.

هرچند که برابر آنچه شما بیان کردید، دلایل توجه اتهام ایراد جرح عمدی با چاقو به متهم در پرونده وجود دارد و می توان به اتکاء آن وی را در نهایت محکوم کرد اما در عمل رویه چنین است که در این اینگونه موارد وقتی شاکی رضایت می دهد، قاضی تحقیق که در پرونده شما بازپرس می باشد، می تواند از باب کمک به متهم، به علت فقد ادله اثباتی کافی در وقوع جرم، قرار منع تعقیب وی را صادر کند و پرونده در دادسرا مختومه شود.

در مورد میزان دیه صدمات وارده به شما نیز، چون برخی از این صدمات دارای ارش بوده که توسط پزشکی قانونی باید در معاینه بعدی تعیین شود و در نظر حاضر بیان نشده است، نمی توان میزان آن و در نتیجه ارزش ریالی آن را محاسبه کرد که صدمات “بريدگي بخيه شده متلاحمه راست شكم و آسيب نسج گردن (ضربديدگي)” از این نوع است اما دیه كبودي مخاط راست لب تحتاني، سه هزارم دیه کامل است که با توجه به بند الف ماده 714 قانون مجازت اسلامی و همچنین با توجه به نرخ دیه کامل در ماه های غیر حرام سال ۱۳۹۶ (بخشنامه شماره ۶۷۸۱۳ رئیس قوه قضاییه) به همراه تقویم ریالی درصدهای دیه، ارزش ریالی ان مبلغ آن 6/300/000 تومان خواهدبود.

پیشنهاد ما این است که با توجه به اظهار شما بر این که ” هنوز خوب نشدم و دكترمم گفته احتمال داره تا يكسال نتوني سنگيني بلند كني يا كار سنگيني انجام بدم چون چاقو از ناحيه پهلو به روده هم اصابت كرده “، تا قبل از تعیین قطعیت درمان و این که انشاءالله بهبودی کامل حاصل نموده اید یا این که خدای ناکرده نقص عضوی برای شما ایجاد شده باشد، از رضایت خودداری کنید، چرا که بعد از آن دیگر هیچگونه حق اعتراضی نخواهی داشت.

پرسش های جدید فقط در «انجمن ایراد صدمات بدنی: ضرب، شتم و جرح» پاسخ داده می شود.

امتیاز به نوشته

4.7/5 = (36 امتیاز)

پیوند نوشته

https://ghazavatonline.ir/?p=21131

منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق کاربردی

دیدگاه‌ها

44 پاسخ به “مجازات جرم ایراد جرح عمدی با چاقو و تأثیر گذشت شاکی خصوصی در آن (مشاوره قضایی 12)”

  1. محمد نیم‌رخ
    محمد

    سلام
    من با پسری دعوام شد و چاقو تو کمرم بود، اون منو کوبید به دیوار، چاقو خورد به کمرم بعد شروع کرد مشت زدن به من و منم چاقو درآوردم بندازمش اون طرف، اون اومد چاقو رو از دستم بگیره تاندون دستش خورد.
    الان میخوام بدونم مقصر کیه؟
    بعد می خوام بدونم غیر عمد میشه یا عمدی؟

    1. مدیر نیم‌رخ

      سلام
      با توجه به راه اندازی «انجمن مشاوره حقوقی»، برای پاسخ سئوال را در انجمن «صدمات بدنی: ضرب، شتم و جرح» مطرح کنید.

  2. س.ا نیم‌رخ
    س.ا

    سلام وقت بخیر بزرگواران
    مادر بنده شاکی پرونده کلاهبرداری از شخصی می باشد و ایشان برای رضایت گرفتن و تحت فشار قرار دادن مادرم برای رضایت دادن به او، به دروغ تهمت حمله ور شدن من با قمه به خود را میزند و شکایت کرده است و ظاهراً شاهدینی هم دارد!!
    کاری پیش می برد؟

    1. مدیر نیم‌رخ

      با سلام
      با توجه به تأسیس «انجمن مشاوره های حقوقی» سئوال حقوقی باید در انجمن مطرح شود.
      مع الوصف، در ارتباط با پرسش شما، مطالب مهمی در تاپیک های زیرمجموعه برچسب «ادله اثبات دعوی طرح بدنی عمدی» مطرح شده که می توانید مطالعه نمایید.

  3. Ahmad نیم‌رخ
    Ahmad

    سلام خسته نباشید.
    من پرستاری هستم که در هنگام کار در درمانگاه توسط اوباشی چاقو خوردم.
    زخم من حدود پنچ سانت عمق داشت اما پزشک قانونی این زخم رو دامیه با ارش یک درصد زده.
    آیا نباید چون چاقو وارد بدن شده جائفه زده می شد.
    لطفا راهنمایی کنید.

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با درود
      نظر به شروع به کار انجمن های مشاوره حقوقی قضاوت آنلاین، سئوالات مشاوره باید در انجمن طرح شود. بخش دیدگاه پست تنها برای اعلام نظر نسبت به محتوای پست منتشره است.
      برای پاسخ می توانید سئوال را با ذکر محل ایراد جرح در بدن، در «انجمن صدمات بدنی: ضرب، شتم و جرح» مطرح نمایید.

    2. سید یونس فرجی نیم‌رخ
      سید یونس فرجی

      سلام
      در خصوص اینکه جراحت وارده به شما در محدوده سینه یا پهلو باشد موضوع شامل دیه به میزان جائفه می باشد و در غیر این موارد چنانچه عمق جرح موصوف توسط پزشک جراح شما تایید شود، از نوع متلاحمه محسوب می‌شود.

    3. پرویز مریدیان نیم‌رخ
      پرویز مریدیان

      جائفه به جراحتی اطلاق میشه که به درون شکم برسه و دیه آن یک سوم دیه کامل است

  4. نوید نیم‌رخ
    نوید

    با سلام فراوان
    یه سوال داشتم
    من مغازه مرغ و ماهی فروشی دارم و داشتم بیرون مغازه ماهی پاک می کردم که با یه آقایی بحثم شد و فحش و فحش کاری شد.
    من ساطور دستم بود و چند تا ضربه به ماشین طرف زدم و ماشینشم نیسان بود که به باربندش زدم و هیچ اتفاقی برای ماشینش نیوفتاد و به خودشم هیچی نشد.
    الان رفته ازم شکایت کرده که با چاقو قدرت نمایی کرده و تهدید کرده و یه شانس بدی داشتم بغل دست مغازه، دوربین بانک بودش و کاملا واضح که من ساطور دستم بوده و ثابت میشه که من این کارو کردم.
    الان که داشتم می خوندم خودنمایی با چاقو ۶ ماه تا دو سال حبس داره.
    واقعاً اینجوریه؟
    من چی کار باید بکنم؟
    میشه کاری کرد حداقل حبس ندن بهم.
    تا حالا ام هیچ سابقه ای نداشتم.

    1. مدیر نیم‌رخ

      با سلام
      برای مشاوره حقوقی سئوال را در «انجمن جرایم دیگر» مطرح کنید.
      بخش دیدگاه برای اعلام نظر نسبت به محتوای پست اختصاص دارد.

  5. hail نیم‌رخ
    hail

    با سلام فراوان خدمت شما جناب اقای مرادی
    همسر بنده بعد از بیماری کرونا و دقیقاً روز بعد از ترخیص از بیمارستان که می بایست در قرنطینه می بودند، به دلیل مشکلات عصبی، بدون دلیل کنترل خود را از دست دادند و ابتدا موبایل و ساعت فرزندشان را شکستند و بعد کلیه لباس ها و کفش و لوازم شخصی پسرشان را در کیسه ریختند و در خیابان آتش زدند، حتی فیلم آن موجود است،.
    صبح روز بعد پسرشان را با کتک و بدون پول و لباس از خانه بیرون کردند، بعد با من شروع به دعوا کردن و مرا کتک می زدند و فحاشی می کردند، و در نهایت با وجود بیماری خود و این که بنده در دومین روز عادت ماهانه خود بودم ،با توهین و تهدید درخواست رابطه خلاف عرف داشتند و چون سابقه این رفتار را قبلاً داشتند، من کنترل خود را از دست دادم و با چاقو ضربه ای به ایشان زدم، ایشان قبلاً سابقه کتک زدن من را هم داشتند و در دادگاه هم از ایشان شکایت کرده بودم که در مرحله اجرائیه رضایت دادم.
    حال بیشترین مجازات من چقدر است؟
    و آیا دفاع از خود محسوب می شود؟
    ممنون میشم جواب بدید.

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با سلام
      سئوال شما بر خلاف شرایط مذکور در پست «راهنمای ارسال مطلب، دیدگاه و پرسش حقوقی» در بخش دیدگاه ثبت گردید و به این دلیل با تاپیک « مجازات جرح با چاقو و شرایط دفاع مشروع در آن
      » به «انجمن مشاوره حقوقی» منتقل تا پاسخ داده شود.

    2. سید یونس فرجی نیم‌رخ

      سلام عمل شما دفاع مشروع تلقی نمی‌شود و عمل جرح با چاقو بستگی به میزان ضربه وارد شده بدن مصدوم دارد و میزان مجازات شما نیز مطابق آن جراحت تعیین خواهد شد

  6. فواد نیم‌رخ
    فواد

    سلام جناب مرادی
    بنده یه سوال دارم، ممنون میشم اگه منو راهنمایی کنید.
    پدر بنده با برادرای ناتنی ما سر منزل مسکونی خود پدرم مشکل داره.
    اونا میگن مه خونه رو بفروش پول خونه رو بده به ما که پدر اصلاً قبول نکرده و زیر بار نرفت.
    حالا پسر برادرم که ۱۸ سالش هست با همدستی سه تا از دوستاش، اومدن در منزل ما و برادر کوچیکمو مورد ضرب و جرح قرار دادن.
    سلاحشون چاقو و قمه بوده و چهرشون رو هم پوشونده بودن.
    طبق روال ما رفتیم دادگاه شاکی شدیم. دادگاه شاهد خواستن که تو اون صحنه فقط پدر شاهد بود و کسی دیگه نبوده اصلاً.
    می خوام بدونم که احتمالش هست دادگاه قبول نکنه و پرونده رو مختومه کنه؟
    وقتی شاهدی نبوده اون لحظه چاره چیه؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید.

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با سلام
      سئوال شما بر خلاف شرایط مذکور در پست «راهنمای ارسال مطلب، دیدگاه و پرسش حقوقی» در بخش دیدگاه ثبت گردید و به این دلیل با تاپیک «ادله اثبات ضرب و جرح با چاقو و قمه» به «انجمن مشاوره حقوقی» منتقل تا توسط مدیران پاسخ داده شود.

    2. سید یونس فرجی نیم‌رخ

      سلام چنانچه پدر شما ضاربین را شناسایی کرده باشد شهادت وی برای دادگاه مسموع است و قرابت نسبی برای شهادت ممنوعیتی ندارد و دادگاه میتواند با بررسی کامل و تحقیقات وسیع و سایر قرائن و شهادت شهود تصمیم مقتضی اتخاذ نماید

  7. یه نفر نیم‌رخ
    یه نفر

    سلام آقای مرادی
    برادر زنم منو با چاقو زده، من و خانومم در حال طلاقیم.
    همسایه ها هم شاهد این قضیه بودن.
    من رفتم پزشکی قانونی اما برام نوشته خودزنی کردی
    الان اگه شاهدامو ببرم، میشه کاری کرد، نظر پزشکی قانونی عوض می شه؟
    مجازات کسی که منو با چاقو زده چی میشه؟

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با درود
      ضمن ابراز تأسف از شرایط پیش آمده،
      «نظریه پزشکی قانونی» در واقع «نظریه کارشناس» متخصص در صدمات بدنی است.
      حدود ارزش و اعتبار این برای مقام قضایی در ماده ۱۶۶ قانون آیین دادرسی کیفری بیان شده است که نباید «مغایر اوضاع و احوال محقق و معلوم مورد کارشناسی» باشد وگرنه مقام قضایی باید آن را با استدلال رد کند و موضوع را به کارشناس دیگر ارجاع دهد.
      همچنین مطابق ماده 162 قانون ذکرشده باید شهود تحقیق در هنگام اجرای کارشناسی حضور داشته و مخالفت خود با نظریه کارشناس را با ذکر دلیل اعلام کنند و این امر در صورت‌مجلس قید شود، لکن چون در رویه قضای دادسرا و پزشکی قانونی این امر صورت نمی گیرد، شهود می توانند اعتراض خود را بعد از نظریه پزشک قانونی طی لایحه ای به شعبه اعلام نمایند.
      بنابراین، اگر شهود شما عینی (شخصاً شاهد جرح با چاقو شما توسط برادر خانم‌تان) بودند، می توانید با استناد به شهادت آنان و مواد ذکرشده به نظریه کارشناس اعتراض کنید تا موضوع به کمیسیون پزشکی قانونی ارجاع شود.
      همچنین پیشنهاد می شود که از مقام قضایی درخواست «تحقیقات محلی محسوس و غیرمحسوس» در خصوص موضوع شکایت را نمایید تا دلیلی برای احقاق شما تحصیل شود.

      توصیه می شود حتماً به بند سوم پاسخ مورخ 1397/5/19 به پرسش در خصوص «تعارض نظریه کارشناسی با شهادت شهود» نیز مراجعه کنید.

  8. حسین نیم‌رخ
    حسین

    سلام
    یک فردی با من درگیر میشه و با چاقو به من میزنه.
    از شانس بد ما چاقو به قلبم میخوره و قلبم پاره میشه و من ۲ درصد زنده بودم.
    جراح عادی من را عمل می کنه و طریق عمل توراکتومی از دنده سینه دنده من را باز می کنند که پارگی قلبم بگیرن ولی خوشبختانه زنده موندم، ولی قلبم فقط بخیه کردن ولی دریچه این ها پاره نشد، فقط ماهیچه بطن راستم پاره شد که بخیه کردن.
    این حکمش چیه، نقص برام نزدن، نمیدونم چیکار کنم؟
    حقم نخورن ولی دیه من شده ۱۳۰ میلیون.
    میشه دیه نخوام قصاص کنم؟
    چند سال حبس داره؟
    مشروع به قتل بهش دادن و جرح عمدی با چاقو و ضرب و شتم

    1. کیانوش جاودانی نیم‌رخ
      کیانوش جاودانی

      با سلام
      برای مشاوره حقوقی سئوال را در «انجمن دیات» مطرح کنید.
      برای اطلاعات بیشتر «قوانین انجمن» را مطالعه نمایید.

  9. محسن نیم‌رخ
    محسن

    من با یکی دعوام شد او را سوار موتور کردم و رفتیم جای خلوت دعوا کنیم، او با چاقو از چشمم زد و خونوادش بمن میگن که ما از تو به جرم آدم ربایی شکایت می کنیم.
    اگه منم شکایت کنم، مجرم من میشم یا طرف مقابل؟

    1. مدیر نیم‌رخ

      با سلام
      برای مشاوره حقوقی سئوال را در «انجمن صدمات بدنی: ضرب، شتم و جرح» مطرح کنید.
      برای اطلاعات بیشتر «قوانین انجمن» را مطالعه نمایید.

  10. Omsa نیم‌رخ
    Omsa

    سلام آقای مرادی
    من تقریبا سه ماه قبل بخاطر اذیت و تجاوز فردی به خواهرم با فرد متجاوز درگیر شدم (ورود به منزل او و شکستن در توسط من) و در این درگیری او توسط پدرم مورد اصابت چاقو قرار گرفت.
    بعد از درگیری، طرفین از هم شکایت کردن که قرار شد هر دو طرف رضایت بدن، اول ما رضایت دادیم ولی خانواده طرف رضایت ندادن و حالا برای من و پدرم حکم سه سال زندان و شلاق و جریمه نقدی اومده
    می خواستم ببینم اولاً می تونم رضایتم رو پس بگیرم یا نه و ثانیاً اگر به رای اعتراص کنم، احتمال کسر مجازات برای من و پدرم هست.

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با درود
      ضمن اظهار تأسف بابت شرایط پیش آمده برای شما و پدرتان
      اولاً- اگر رضایت شما مشروط به رضایت طرف مقابل شما بوده است، در این صورت به حکم ماده 101 قانون مجازات اسلامی، تا زمانی که ایشان رضایت نداده باشد، چون به شرط عمل نشده، رضایت شما قابل ترتیب اثر از سوی مرجع قضایی نیست ولی اگر رضایت شما منجر و قطعی صورت گرفته است، عدول شما از رضایت ممکن نبوده و نمی توانید پس بگیرید.
      ثانیاً-درجه تأثیر اعتراض شما نسبت به رأی در دادگاه بالاتر، بستگی به دلایل و محتویات پرونده، نواقص موجود در حکم و کیفیت اعتراض شما دارد.

  11. حسام فتاحی نیم‌رخ
    حسام فتاحی

    جرم در آوردن چاقو در ملا عام چه حکمی دارد و با چاقو فقط فرد رو تهدید کنه مجازات چیه؟

    1. مدیر سایت نیم‌رخ

      با سلام
      چاقو از مصادیق سلاح است و اگر کسی در ملاء عام با آن قدرت نمایی کند یا آن را وسیله تهدید کسی قراردهد، عملش منطبق با ماده 617 قانون مجازات اسلامی تعزیرات بوده و در صورت اثبات به حبس و شلاق محکوم خواهدشد.

  12. سارا نیم‌رخ
    سارا

    با سلام درود فروان…
    خواهر زاده ی من ۲۱ سال سن دارن متاسفانه ۴ سال پیش با پسری دعواش شد ک چاقو کشی کرده بود ولی به طرف آسیبی نرسوند و فقط تو مایه یه تهدید بوده بعد یه مدت به خونه ی اون طرف تیراندازی میشه که میافته گردن خواهرزادم، اینم بازداشت موقت شد ولی به تیراندازی اعتراف نکرد چون میگه کار من نبوده،و برای چاقو کشی و تهدیدشم شاکی رضایت داد و شش ماه زندان تعلیقی براش بریدن چون سنش کم بود.
    متاسفانه دوباره چند ماه قبل با یه نفر دیگم دعواش شده و این دفعه چندین چاقو به طرف زده ولی خوشبختانه آسیب به اون شخص وارد نشده و جزیی بوده. اینم از ترس خودزنی میکنه و وقتی میگیرنش تو پزشکی قانونی میفهمن خودزنی کرده و یکماه بازداشت موقت بود و بعد طرفش با وساطت رضایت داده. ایشون پدر ندارن…
    سوالم اینه حالا بعد از رضایت، ممکنه چن سال زندان براش ببرن از نظر جنبه عمومی؟ احتیاج هست وکیل براش بگیریم؟

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با درود
      به جهت وجود ابهامات در سئوال و عدم ارسال حکم قبلی دادگاه، نمی توان پاسخ دقیقی بیان نمود ولی در حد اطلاعات بیان شده در سئوال، پاسخ به شرح می باشد:

      اول- جنبه عمومی جرم ایراد ضرب و جرح عمدی با دو شرط ثابت می شود:
      الف- ضرب و جرح عمدی منتهی به ورود یکی از صدمات مذکور در ماده 614 قانون مجازات اسلامی تعزیرات شده و موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران شود، خواه آلت جرح اسلحه و چاقو و امثال آن باشد یا غیر آن که، در این صورت مجازات مرتکب حبس از 2 تا 5 سال است.
      ب- ضرب و جرح منجر به صدمات فوق یا اخلال در نظم و … نشده باشد اما آلت جرم یکی از ابزارهای فوق باشد که عمل مرتکب منطبق با تبصره ماده مزبور بوده و مجازات مرتکب حبس از 3 ماه تا 1 سال است.
      با توجه به این که در سئوال شما بیان شد، آلت جرح چاقو بودن ولی نوع صدمات مشخص نیست، با فرض این که مقصود شما از جزیی، صدماتی خارج از ماده 614 قانون فوق باشد، عمل برادرزاده شما مشمول تبصره این ماده خواهد بود.

      دوم- برادر زاده شما قبل از جرم دوم، مرتکب جرم دیگری شده است ولی در سئوال شما مشخص نیست که دوره تعلیق اجرای مجازات وی چند سال است، آیا این مدت سپری شد و او مرتکب جرم شده یا این که در دوره تعلیق مرتکب جرم آن شده است که، بر حسب مورد پاسخ متفاوت خواهد بود.
      الف- اگر دوره تعلیق سپری شده باشد و وی مرتکب جرم گردیده باشد، جرم اخیر ، به عنوان تکرار جرم محسوب و در نتیجه برادرزاده شما با توجه به ماده 137 قانون مجازات اسلامی به حداکثر مجازات تا یک و نیم برابر مجازات جرم قانونی که پیشتر بیان شد، محکوم می شود. خوشبختانه در تکرار جرم نیز به تصریح ماده 139 قانون مزبور، تخفیف مجازات قابل اعمال است که میزان آن به اختیار مقام قضایی است.
      ب- اگر هنوز دوره تعلیق به اتمام نرسیده باشد، دادگاه با لحاظ رضایت شاکی و با توجه به دو فرض بیان شده در خصوص ماده 614 قانون مجازات اسلامی و تبصره آن، مجازات مناسب را تعیین خواهد کرد. همچنین این دادگاه، باید در اجرای ماده 54 قانون مجازات اسلامی نسبت به لغو قرار تعلیق اجرای شش ماه حبس اقدام و مراتب را نیز به دادگاه صادر کننده قرار تعلیق اعلام می شود. در این صورت، برادرزاده شما باید مجازات هر دو جرم اول و دوم را متحمل شود.

      سوم- انتخاب وکیل برای دفاع به تمکن مالی شما بستگی دارد. اگر در توان شما باشد، وکیل مسلط به امور کیفری بگیرید بی تآثیر نیست ولی اگر تمکن مالی ندارید، می توانید از کانون وکلای دادگستری محل و یا مرکز امور مشاوران حقوقی وکلاء و کارشناسان قوه قضاییه درخواست وکیل معاضدتی نمایید.

  13. زینب ارمزد نیم‌رخ
    زینب ارمزد

    سلام ،من شماره تونو از کجا بایدپیدا کنم

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با درود
      لطفاً از طریق بخش «تماس با» ما علت درخواست خود را بیان نمایید.

  14. M.Y نیم‌رخ
    M.Y

    با سلام جناب مرادي ممنونم كه وقت خودتونو ميذاريد و راهنمايي ميكنيد… اجركم عندالله.
    ميخوام بدونم با توجه به اينكه من كتبا رضايتنامه نوشتم و تحويل بازپرس دادم آيا چنين چيزيكه بخوام طبق فرموده شما عمل كنم يا بخوام پرونده رو مجددا به جريان بندازم امكانش هست يا نه؟

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با درود
      همانطور که در پاسخ به دیدگاه قبلی شما بیان شد، اگر رضایت مشروط باشد، با درخواست کتبی شما یا با درج اظهارات تان در صورتجلسه دادگاه امکان آن است ولی اگر بدون قید و شرط و منجز باشد خیر.
      ضمناً با توجه به این که پرونده شما یک بار به جریان افتاده و رسیدگی به آن در شعبه بازپرسی صورت گرفته و مراحل قضایی آن در این شعبه طی شده و برای دادرسی به شعبه 111 دادگاه کیفری دو ارسال شد، بجریان انداختن مجدد معنی ندارد! برای بررسی هرگونه درخواست باید به شعبه دادگاه مراجعه کنید.

  15. M.Y نیم‌رخ
    M.Y

    با سلام جناب مرادی.
    بنده بابت شکایتم علیه شخصی که چاقو زده بود رضایت دادم و بازپرس گفت رضایت نامه رو بندیس و امضا کن وقتی تحویل دادم گفت به سلامت دیگه تمومه بعد از دوهفته یک پیام اومد که (درمورد پرونده شماره …با ردیف فرعی 1 در شعبه 3 بازپرسی قرار نهایی صادر شد. و بعد از 10 روز بعد از این پیام باز یک پیام اومد که پرونده شما با شماره…. به شغبه 111کیفری ارجاع شد .بعد از یکهفته از این پیام یک پیام دیگه اومد که ابلاغیه شماره ….براس شما بصورت الکترونیک صادر شد و وقتی ابلاغیه رو دیدم نوشته فلان تاریخ تقریبا یکماه بعد به شعبه 111 کیفری مراجعه کنید در خصوص شکایتتون علیه فلان اقا برای رسیدگی .میخوام بدونم من رضایت دادم و اونروز بازپرس گفت برید به سلامت دیگه تمومه این ابلاغیه دیگه برای چیه؟خودم فکر میکنم برای مجازات عمومی باشه و اگه چنین باشه ایا میتونم توی دادگاه به قاضی بگم این به عهدش وفا نکرده و مجازاتش به جریمه تبدیل نشه ایا راهی هست؟
    با سپاس فراوان از شما

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با توجه به این که تصویر قرار نهایی بازپرس – که  باید جلب به دادرسی باشد-  و نیز کیفرخواست دادیار اظهارنظر ارسال نشده است، به طور دقیق نمی توان اعلام نظر کرد، اما به طور کلی باید گفت:
      با توجه به تبصره ماده 614 قانون مجازات اسلامی تعزیرات و تبصره 2 ماده 100 قانون مجازات اسلامی، جرم موضوع شکایت شما از جرائم غیرقابل گذشت است. همچنین مطابق ماده 101 قانون اخیر اگر گذشت مشروط و معلق باشد، به آن ترتیب اثر داده نمی شود.
      بنابراین، به نظر می رسد که گذشت شما، یا به علت این که از نوع اخیر بوده به آن ترتیب اثر داده نشده و یا صرف نظر از لحاظ آن بابت جنیه خصوصی جرم، صرفاً از جهت جنبه عمومی جرم، پرونده منجر به قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست گردید و به دادگاه ارسال شد.
      پیشنهاد می شود، چون هنوز متهم به تعهد خود در رضایت نامه عمل نکرده است، در شعبه 111 دادگاه کیفری به تبصره 2 ماده 100 قانون مزبوز استناد کنید و درخواست نمایید که چون رضایت شما منجر نبوده بلکه مشروط و معلق به جبران ضرر و زیان وارده شما بوده که چون متهم به تعهدات خود عمل نکرده است، به رضایت نامه تریب اثر ندهد و حکم به پرداخت دیه در حق شما نیز صادر نماید.

  16. M.Y نیم‌رخ
    M.Y

    خيلي ممنونم جناب مرادي …اميدوارم هميشه سلامت باشيد

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با سپاس از قدرشناسی‌تان.

  17. M.Y نیم‌رخ
    M.Y

    با سلام جناب مرادي …
    ميخواستم بپرسم اگه پزشكي قانوني توي پرونده بنويسه پارگي ماهيچه تا اينكه نوشته بشه پارگي ماهيچه طوريكه به روده اصابت كرده باشه (يعني به روده رسيده اما روده آسيبي نديده) در تعيين ديه تاثيري دارد يا نه ؟

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با سلام
      پارگی ماهیچه ارش دارد و بسته یه این که به روده اصابت کرده یا خیر، میزان ارش آن کم یا زیاد خواهدشد که این امر در نهایت، در میزان ارزش ریالی ارش که محاسبه می شود، مؤثر است.

  18. M.Y نیم‌رخ
    M.Y

    با سلام جناب مرادي ….خيلي زحمت كشيديد و سپاسگزارم.

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      بادرود
      ضمن تشکر مجدد از روحیه قدرشناسی شما.
      مابه مسرت است که پاسخ‌ها، مفید بوده‌اند.

  19. M.Y نیم‌رخ
    M.Y

    عذر ميخوام جناب مرادي آيا ميتوان در زمان صرف نظرکردن از شكايت و دادن رضايت اينجانب، تعهدي از متهم گرفت با اين متن كه ديگه آزاري به بنده نرساند؟حالا در حضور بازپرس يا محضر؟

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      منع قانونی ندارد که متهمی بخواهد به شاکی خود تعهدی مشابه آنچه شما در سئوال بیان کردید را بدهد اما اولاً: مراجع قضایی تکلیفی به اخذ آن ندارند. ثانیاً: تعهد مشابه آن، ضمانت اجرایی ندارد به این معنا که مانع از آن نخواهد تا متهم مجدد مرتکب عمل مجرمانه خود نشود و در صورت ارتکاب، شما باید مجدداً شکایت کنید و شاید بتوان تنها فایده عملی آن را، اقرار او به ارتکاب عمل مجرمانه خود نسبت به شاکی دانست. ثالثاً: با توجه به این که در سئوال بیان کردید، به جهت متواری شدن متهم، جلب وی صادر شده است، به نظر تعهد متهم در حضور بازپرس منتفی باشد. رابعاً: گرفتن آن به جهت فایده ذکرشده، بهتر از نگرفتن آن است، بنابراین، اگر بتوانید نزد مقام قضایی ضمن تنظیم صورتجلسه سازش در شعبه و یا به موجب سند رسمی در دفتر اسناد رسمی با این قید که در هر دو فرض، تعهد او متضمن اقرار وی به ارتکاب جرم خود نسبت به شما باشد را پیشنهاد می کنیم.

  20. M.Y نیم‌رخ
    M.Y

    با عرض سلام وخسته نباشيد……..بسيار سپاسگزارم از راهنمايي و پيشنهاد معقولانه شما .

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ

      با درود و تشکر از صفت قدرشناسی شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه های انجمن‌ها


جستجوگر