متن قسم نامه قضات دادگستری
از شرایط برخی مشاغل نظیر وكالت و کارشناسی آن است که، وكیل و یا کارشناس قبل از شروع به كار حرفهای خود باید مبادرت به اتیان سوگند نماید. صرف نظر از این كه حواث بعدی شغلی، میان برخی از سوگند خورندگان و سوگندشان فاصلهها میاندازد که ریشهیابی علل آن میتواند فواید عملی متعددی داشته باشد، در شغل قضاوت نیز، هر قاضی پس از اتمام دوره كارآموزی قضایی و قبولی در آزمونهای علمی و عملی ولی قبل از شروع به شغل خطیر قضاوت در حوزه قضایی معیینه، در جلسهای به نام «تحلیف» شرکت میکند. در این جلسه، علیالاصول تنی چند تن از مسؤلان عالیرتبه قوه قضائیه، قضات دیوان عالی كشور، قضات دادگاه تجدیدنظر استان نیز حضور دارند. متعاقب ایراد سخنرانی برخی از این مقامات، در پایان جسله، قضات به صورت دستجمعی مبادرت به قرائت متنی می نمایند كه «سوگندنامه قاضی» نام دارد. فرازهایی از آن دارای معانی بسیار عمیق و پر مغزی است. متن سوگندنامه قاضی به شرح زیر است:
سوگند نامه
من به عنوان قاضی، در محضر قرآن كریم و در برابر ملت ایران به خدای قادر متعادل سوگند یاد میكنم كه به پیروی از پیامبر گرامی اسلام و ائمه طاهرین علیهم السلام و استمداد از ارواح طیبه شهدای اسلام، پاسدار حق و عدالت باشم و با تكیه بر شرف انسانی خویش، تعهد مینمایم كه همواره در كشف حقیقت و احقاق حق و اجرای عدالت و قسط اسلامی در گرفتن حق از ظالم و بازگرداندن آن به صاحبش، كوشا باشم و با تلاش پیگیر در مستند قضا، در تحكیم مبانی جمهوری اسلامی و حمایت از مقام رهبری، دین خود را به انقلاب اسلامی ادا نمایم.
امضاء
بیشتر بخوانید: نقد سوگندنامه قضات دادگستری |
با امید به این كه همهی قضات از ابتدا تا زمان اشتغال به شغل قضاوت، همواره مفاهیم بلند سوگند را در زمان تصمیمگیریهای قضایی در نظر داشته و خود را در حال سوگند و پایند به آن بدانند و از خداوند بخواهند تا لحظهای آنان را به خودشان وامگذارد.
دیدگاهتان را بنویسید