یکی از اقلام پروندههای محاکم دادگستری را فروش خودروهای تصادفی و بعضاً مسروقه با ترفند دو تا یکی تشکیل می دهد. چگونه برخی از افراد موفق میشوند خودروهای تصادفی را از چشمان تیزبین کارشناسان خبره خودروها پنهان کرده و آن را بفروش برسانند؟
جز در مواردی که سرقت یک خودرو هم مطرح باشد، این نوع پروندهها فاقد وصف کیفری بوده و زیان دیده ناگزیر باید از طریق طرح دعوی حقوقی «فسخ معامله به علت خیار عیب» اقدام نمایند. از آنجایی که فروشندگان این نوع خودروها متعاقب فروش ناپدید میشوند دسترسی به آنها میسر نبوده و زیان دیده با مشکلاتی در اقامه دعوی حقوقی نیز مواجهه می شود. پروندههای متعددی که در این خصوص رسیدگی نمودهام، مؤید آن است که یکی از شگردهای مجرمان را میتوان تحت عنوان «دو تا یکی» بیان نمود.
در فرآیند سند نمره که در اصطلاح به آن «دو تا یکی» اطلاق می شود، سارق بدواً با پرداخت بهای ناچیزی مبادرت به خریداری یک دستگاه خودروی تصادفی و لِه شده می کند. متعاقباً یک دستگاه خودروی دیگر که از نظر مدل، رنگ و تیپ مشابه خودروی تصادفی است را، سرقت کرده و ارکان (شماره های فنی) خودروهای تصادقی خریداری شده را بر روی خودروی مسروقه مشابه منتقل و مطابقت می دهند. به این صورت که پلاک های انتظامی و پلاکت های شاسی و مشخصات را با پرچ های غیر فابریک نصب و شماره های شاسی و موتور را با اقداماتی از قبیل تعوض بلوک سلندر، جوشکاری در محل شاسی، تکه گذاری دستکوب نموده، شماره های موتور و شاسی و …بر روی خودوری مسروقه منتقل و خودروی مسروقه را با اسناد و هویت خودروی تصادفی به فروش می رسانند. خریدار بی خبر همجا به همین راحتی فریب خورده و خودرویی را خریده که از یک طرف تنظیم سند رسمی آن به جهت فقدان اصالت خودرو با مشکلات قانونی مواجهه است و دیگر مال مسروقه را تحصیل که احتمال تحت تعقیب وی خواهد بود.
کاربر گرامی! اطلاع رسانی شیوه فوق ضمن این می تواند یک زیان دیده را دام مجرمان حرفهای نجات خواهد داد، از تشکیل یک پرونده اعم از حقوقی یا کیفری هم خواهد کاست. همچنین این اقدام شما نوعی پیشگیری از جرم تلقی محسوب گردیده که شما نقش اصلی را در آن ایفاء می نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید