قانون مجازات اشخاصی که مال غیر را به عوض مال خود معرفی می نمایند مصوب 31 اردیبهشت ماه 1308 مجلس شورای ملی
ماده اول – هر گاه محكومعلیه یا مدیون یا كفیلی مال غیر را مال خود معرفی نماید و همچنین اگر مدعیعلیه برای تأمین مدعیبه مال متعلق به غیر را مال خود معرفی كند و برای وصول حق محكومله یا دائن و یا تأمین مدعیبه عملیاتی نسبت به آن مال بشود، محكومله یا دائن و یا طرفی كه مدعیبه او تأمین شده مسئول خسارات وارده بر صاحب مال نخواهد بود و صاحب مال میتواند برای جبران خسارات خود به كسی كه مال او را مال خودمعرفی كرده است مراجعه كند.
تبصره – اشخاصی كه از ابتدای 1303 تا تاریخ اجرای این قانون در موارد مذكوره در ماده فوق مال غیر را مال خود معرفی كردهاند نیز مشمول مادهفوق خواهند بود.
ماده دوم – محكومعلیه یا مدیون یا ضامن یا كفیلی كه بدون مجوز قانونی و با علم به اینكه مال متعلق به او نیست مال غیر را مال خود معرفی كرده و عملیاتی نسبت به آن مال شده باشد، مطابق قسمت اخیر ماده 238 قانون مجازات عمومی مجازات خواهد شد.
زیرنویس:
با توجه نسخ قانون مجازات عمومی و به تبع آن ماده 238 فوق، برای مجازات به ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتكبین ارتشاء و اختلاس و كلاهبرداری مصوب ۱۵ آذر ۱۳۶۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام با اصلاحات بعدی مراجعه شود.
ماده سوم – این قانون از پانزدهم خرداد 1308 به موقع اجرا گذارده میشود.
«چون به موجب قانون 10 اردیبهشت ماه 1308 “وزیر عدلیه مجاز است كلیه لوایح قانونی را كه به مجلس شورای ملی پیشنهاد مینماید پس از تصویب كمیسیون فعلی قوانین عدلیه به موقع اجرا گذارده و پس از آزمایش آنها در عمل نواقصی را كه در ضمن جریان ممكن است معلوم شود رفع وقوانین مزبوره را تكمیل نموده ثانیاً برای تصویب به مجلس شورای ملی پیشنهاد نماید» علیهذا (قانون مجازات اشخاصی كه مال غیر را به عوض مالخود معرفی مینمایند) مشتمل بر سه ماده كه در تاریخ سی و یكم اردیبهشت ماه یك هزار و سیصد و هشت شمسی به تصویب كمیسیون قوانین عدلیهمجلس شورای ملی رسیده قابل اجرا است.
رییس مجلس شورای ملی – دادگر
روزنامه رسمی
دیدگاهتان را بنویسید