خانه › انجمن مشاوره حقوقی › آیین دادرسی مدنی › دعاوی خلع ید و اجرت المثل › تعیین خواسته دعوای خلع ید از ملک مشاعی › پاسخ به: تعیین خواسته دعوای خلع ید از ملک مشاعی
با درود
در سئوال اولیه بیان نمودید که «مدیر دفتر می گوید من باید تقاضای خلع ید مشاعی کل ملک را می کردم نه خلع ید قسمت خاص» ولی حال بیان می دارید که «خواسته من خلع ید شریک مشاعی از کل پلاک ثبتی بود» به این ترتیب، مشخص نیت که چرا مدیر دفتر درخواست کرده که شما همین خواسته را بخواهید نه قسمتی از آن را در حالی که همان را خواسته بودید؟!
هر چند در امور حقوقی اجرای حکم به درخواست محکوم له صورت می گیرد، لکن؛
اولاً- همانگونه که در ماده 43 قانون اجرای احکام مدنی بیان شده است، با درخواست وی، از کل ملک خلع ید می شود ولی تصرفات بعد از آن در ملک مشاع می تواندن با توافق خوانده، از سوی شما صورت گیرد. بنابراین استدلال دادگاه در این که چون خوانده راضی می باشد، دادگاه مواجهه به تکلیفی در اعمال ماده 43 نیست، صحیح نمی باشد. بلکه دادگاه وظیفه دارد بعد از قطعیت حکم، پرونده را جهت اجرای حکم به اجرای احکام ارسال نماید.
ثانیاً- برای اثبات رکن مادی جرم موضوع ماده 693 قانون مجازات اسلامی تعزیرات اجرای احکم از ارکان تحقق جرم می باشد.