خانه › انجمن های مشاوره حقوقی › جرائم و مجازات ها › تخریب مال › آیا تخریب مال مشاع توسط شریک مشاعی جرم است؟
برچسب ها: تخریب, تخریب مال مشاع, تخریب ملک مشاع, جرم تخریب, شکایت شریک مشاعی, شکایت یک شریک علیه شریک دیگر
سلام
بنده مالک مشاعی یک زمین، دارای یک ساختمان مشتمل بر دو آپارتمان بدون سند تفکیکی هستم که در حقیقت کل ملک با من و شخص دیگری مشترک است.
شریک در یک آپارتمان و بنده در آپارتمان دیگر هستم.
زمستان بنده بخاری گازی داشتم، از درب شیشه ای راهرو می آوردم تو که بین درب گیر کرد و فشار دادم شیشه شکست.
شریک مشاعی در دادسرای ناجیه پنج شکایت مجزا تحت عنوان تخریب، مزاحمت ملکی و تصرف عدوانی مشاعات، توهین و تهدید مطرح کرد و ادعا کرد بنده با سوء نیست در را تخریب کرده ام و بخاری را در راهرو ول کرده ام که باعث تصرف عدوانی مشاعات شده و باعث مزاحمت در رفت و امد شده ام.
جلسه اول دادسرا واقعیت را گفتم و گفتم حدود شصت هزار تومان هزینه داره درب را مثل اول برمی گردانم.
بازپرس گفت برای هیچکدام از اتهامات ادله نیست و من رفتم.
بعدا انگار شاکی سه تا شاهد که یکی از اینها از شهود تعرفه ای که کنار مجتمع قضائی پرسه می زنند، هست را آورده و همگی گفته اند دیده اند من با لگد درب را شکسته ام.
بازپرس دوباره من را خواست و رفتارش کاملا عوض شده بود بنده را با قرار تأمین پنجاه میلیون تومان بازداشت کرد که سه هفته در بازداشت بودم تا قرار را یکی از همکارانم تهیه و آزاد شدم و از آنجائی که مغازه لبنیات دارم، دچار ضرر مالی بسیار زیاد شدم.
در جلسه دادگاه کیفری هم هیچ سوالی از من نشد و نگذاشتند دفاعی کنم قاضی جلسه داشت و سریع رفت و دو هفته بعد حکم آمد که محکوم به سه سال زندان تعلیق تا چهار سال شدم و اتهام بنده تخریب مال غیر ذکر شده و همچنین محکوم به شلاق و جریمه نقدی که احتمالا باید اجرا شود شدم.
می خواهم بپرسم:
اصولاً آیا شکسته شدن یک قسمت درب که آن هم در قسمت های مشترک است و هم کل ملک مشاع است و هم خودم من مالک مشاعی هستم، جرم است یا در چنین مواردی فقط باید خسارت را برطرف کرد؟
من تقاضای تجدیدنظر کردم و دادگاه تجدیدنظر دوباره جلسه دادرسی تعیین کرده است.
با درود
جرم تخریب اموال موضوع ماده 677 قانون مجازات اسلامی تعزیرات، از جرایم عمدی است که برای تحقق آن نیاز به عمد مرتکب است.
در خصوص امکان تحقق جرایم تخریب، تصرف عدوانی، ایجاد مزاحمت و ممانعت از حق در اموال مشاعی، اختلاف نظر قضایی وجود دارد.
اداره کل حقوقی قوه قضاییه در نظریه مشورتی شماره 7/92/2140 مورخ 1392/11/9 نظر به تعقیب مرتکب دارد.
همچنین به موجب رأی وحدت رویه شماره 10 مورخ 1355/7/21 هیأت عمومی دیوان عالی کشور، قطع درختان مشترک میان چند نفر به قصد اضرار و یا جلب منافع غیرمجاز با سوءنیت باشد، جرم محسوب گردیده است.
بنابراین، اگر فشار دادن به شیشه به صورت عمدی صورت گرفته باشد، با جمع سایر شرایط، عمل شما تحت عنوان جرم تخریب قابل تعقیب می باشد.
هر چند در سوال به ارزش ریالی مال تخریب شده اشاره ای نشده است، اما اگر تنها تخریب یک جام شیشه باشد، صدور قرار وثیقه پانصد میلیون ریالی از مصادیق قرار تأمین نامناسب محسوب می شود مضافا این که منجر به بازداشت سه هفتگی نیز شده باشد!
مقام قضایی می تواند با انتخاب هوشمندان نوع و کیفیت طرح سئوالات از شهود، به سهولت متوجه انتخاب آنان از میان اعضایی که در سئوال بیان کردید شده و ارزش مؤدای شهادت شهود را تعیین کند.
به موجب بند ث (اصلاحی 1394/3/24) ماده 450 قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه تجدیدنظر مکلف به تعیین جلسه رسیدگی با تعیین وقت قبلی است.