خانه › انجمن های مشاوره حقوقی › حقوق مدنی › تملک آپارتمان ها › امتناع مالکین آپارتمان ها از قبول مدیریت ساختمان
برچسب ها: تعیین مدیر ساختمان, مدیر ساختمان
با سلام و عرض احترام
طبق قانون تملک آپارتمان ها مدیر ساختمان از میان مالکان یک مجتمع مسکونی باید انتخاب شود.
در صورت امتناع مالکان از قبول این مسئولیت و بلاتکلیف ماندن امورات مربوط به نکهداری ساختمان، آیا می توان با توافق اکثریت ساکنین که بیشتر آنها مستاجر می باشند، یکی از مستاجرین را به عنوان مدیر ساختمان انتخاب کرد؟
در صورت طرح دعوی در شورای حل اختلاف علیه ساکنین این موضوع با ایراد قانونی مواجه نمی شود؟
در صورت مثبت بودن پاسخ، در نهایت چه راه حلی پیشنهاد می شود.؟
با تشکر
با درود
1- بخش نخست دیدگاه شما مبنی بر:
«طبق قانون تملک آپارتمان ها مدیر ساختمان از میان مالکان یک مجتمع مسکونی باید انتخاب شود….»
هم صحیح و هم نادرست است.
صحیح از این حیث که مجمع عمومی مالکین ساختمان باید از میان خود مدیر یا مدیرانی که در صورت تعدد عده آنان باید فرد باشد را برای اداره امور ساختمان و اجرای تصمیمات مجمع فوق موضوع ماده ۱۴ آييننامه اجرايي قانون تملك آپارتمانها انتخاب نمایند.
نادرست از این جهت به حکم ماده 8 قانون تملک آپارتمان ها و همچنین ماده ۷ آيين نامه این قانون اعضای مجمع پیش گفته می توانند به جای انتخاب مدیر یا مدیران از میان مالکین، از خارج نیز مبادرت به آن نمایند.
بنا به مراتب، در صورت موافقت مجمع عمومی مالکین، انتخاب مدیر یا مدیران از میان مستأجرین ساختمان بلامانع است.
2- با توجه به این که نوع دعوایی که قصد طرح آن را در شورای حل اختلاف را دارید، بیان ننمودید، نمی توان اعلام نظر نمود.
ضمن عرض سلام مجدد و تشکر و سپاس فراوان از پاسخی که ارائه فرمودید.
دعوای مورد اشاره مربوط به عدم پرداخت مبلغ شارژ و هزینه های مشترک از قبیل هزینه آب و گاز مشترک است.
در خصوص تشکیل مجمع نیز، مالکین در جلسات ساکنین مجتمع که همگی مستاجر هستن حاضر نمی شوند و این مسئولیت فعلاً توسط یکی از مستاجرین و به صورت جمع آوری هزینه ها از بعضی از واحدهای مجتمع انجام می شود.
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت مدیران محترم بخش انجمن
در صورت صلاحدید پاسخ این سوال بنده را هم بفرمائید.
ابهامات سوال در پاسخی که جناب آقای وکیل مرادی ارائه فرموده بودند برطرف شده.
با تشکر
با سلام
درخواست شما بر خلاف «بند 17 ضوابط طرح پرسش حقوقی در انجمن های مشاوره حقوقی» صورت گرفته است.
آقای وکیل مرادی به جهت کاری در مسافرت بسر می برند و پست هایی که اخیراً از ایشان منتشر گردید از قبل آماده و در زمان بندی انتشار قرار داشت. مسلم بدانید که به مجرد بازگشت به سوالات مربوطه پاسخ خواهند داد.
تأکید می گردد که در «انجمن قضاوت آنلاین» هیچ سئوالالی در حوزه کاری و تخصص مدیران انجمن بدون پاسخ نمی ماند.
[quote quote=79834]… دعوای مورد اشاره مربوط به عدم پرداخت مبلغ شارژ و هزینه های مشترک از قبیل هزینه آب و گاز مشترک است…[/quote]
با سلام
طرح دعوی در مرجع قضایی نیازمند وجود سمت خوهان است.
در ارتباط با قانون تملک آپارتمان ها و همچنین آیین نامه اجرایی آن، تنها مدیر ساختمان حق طرح دعوی «عدم پرداخت مبلغ شارژ و هزینه های مشترک» را دارد.
[quote quote=79835]در خصوص تشکیل مجمع نیز، مالکین در جلسات ساکنین مجتمع که همگی مستاجر هستن حاضر نمی شوند و این مسئولیت فعلاً توسط یکی از مستاجرین و به صورت جمع آوری هزینه ها از بعضی از واحدهای مجتمع انجام می شود.[/quote]
نظر به امتناع مالکین از تشکیل جلسه مجمع عمومی مالکین و متعاقب آن تعیین مدیر ساختمان و از آنجایی که این امتناع موجب تضرر مستأجرین واحدهای آپارتمان می باشد، ذیحق قلمداد و واجد سمت در دعوی محسوب شده و در نتیجه هر یک از آنان می تواند الزام مالکین را به تشکیل جلسه مجمع عمومی مالکین و تعیین مدیر ساختمان به منظور ایفای وظایف مصرحه در قوانین پیش گفته بخواهد.
با سلام و سپاس مجدد از پاسخی که ارائه فرمودید
آیا پس از طرح دعوی جهت الزام مالکین به تشکیل جلسه مجمع عمومی و امتناع بعضی از مالکین یا همه ی آنها به انجام این عمل ضمانت اجرای این امتناع در قانون پیش بینی شده است؟
در بعضیی از آپارتمانها و به عنوان مثال در یک آپارتمان 20 واحدی حدود 15 واحد مستاجر هستند 4 واحد مالکین ساکن هستند و یک واحد هم خالی از سکنه و مالک آن هم مشخص نیست چه شخصی است…از آن 4 واحد یک واحد یک خانم جوان هستند که توانایی مدیریت را ندارند واحد دیگر پیر مردی است که بیمار می باشد و یک واحد دیگر هم سابقه سرقت از آپارتمان رادارد. شرایط اینگونه است.
آیا با این وضعیت باز هم می بایستی نص قانون را به اجرا گذاشت؟؟؟
با تشکر از صبر و حوصله جناب عالی
با سلام
1- فراز نخست سئوال شما تا حدی مبهم است و مشخص نیست بعد از طرح دعوی و قبل از صدور حکم چه تفاوتی با قبل از اقامه دعوی دارد و تا زمانی که حکمی صادر نشده باشد، چه ضمانت اجرایی قابل اعمال است؟!
2- طرح هر گونه دعوی باید علیه خواندگان معین و مشخص صورت گیرد. تعیین هویت مالک واحد اشاره می تواند به طرق متعددی صورت گیرد که به نظر نمی رسد مشکلی در این خصوص وجود داشته باشد.
3- با توجه به نوع دعوای پیشنهادی در پاسخ قبل، به نظر نمی رسد عدم توانایی مدیریت خانم جوان، پیر مرد و یا مالک سارق مانعی در طرح آن ایجاد کند.
3- معین نیست نص کدام قانون باید اجراء شود؟!
لازم به تذکر است، در قسمت هایی از سئوالات ارسالی شما، جداسازی کلمات مستقل از هم رعایت نشده بود که اصلاح گردید، لکن در مراتب بعد، با توجه به «بند 5 ضوباط طرح سئوال در انجمن» به چنین سئوالاتی پاسخ داده نخواهد شد.
بنابراین، قبل از ثبت سئوال یا پاسخ در انجمن، بررسی دقیق نماید که عاری از نقص فوق باشد. در صورت ثبت نیز به مدت 10 دقیقه فرصت دارید با کلیک روی دکمه ویرایش، اصلاحات لازم را انجام و مجدداً ارسال کنید.
خانه › انجمن های مشاوره حقوقی › حقوق مدنی › تملک آپارتمان ها › امتناع مالکین آپارتمان ها از قبول مدیریت ساختمان