شغل قضاوت بهتر است یا وکالت

خانه انجمن های مشاوره حقوقی وکالت و مشاوره حقوقی شغل قضاوت بهتر است یا وکالت

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده
    آواتار حقوقی قضاوت آنلاینsadegh14
    مشارکت کننده

با عرض سلام و ادب و احترام خدمت آقای مرادی

بنده دارای کارشناسی حقوقی و در حال مطالعه برای آزمون ارشد گرایش جزا و همچنین آزمون های دیگر می باشم

سوال بنده این هست با توجه به تجارب مدیران انجمن، بین قضاوت و وکالت، شما کدام را توصیه می کنید؟

با تشکر از حسن توجه شما

امتیاز شما به مطلب    
      3.5/5 = (41 امتیاز)
      پیوند کوتاه نوشته     https://ghazavatonline.ir/?p=82045
      خدمات حفوقی وکیل مرادی
      جستجوگر انجمن‌های مشاوره حقوقی

درود

در زمان اشتغال به قضاوت، با دو تن از قضات آشنا شدم که بعد از چند سال وکالت، آن را رها کرده و به قضاوت روی آوردند، نه تنها از تصمیم خود ناراضی نبودند بلکه همواره خرسند نیز بودند.

همچنین با قضاتی برخورد داشتم که بعد از چندین سال قضاوت، از این شغل انصرف داده و به وکالت روی آوردند. جالب این که، یکی از این اشخاص را در سنوات اخیر در کسوت وکالت دیدم که از تصمیم خود ناراضی بود!

سه تن از دوستان نزدیکم بعد کسب تجربیاتی در وکالت، تاب تحمیل دشوارهای این شغل از جمله آنچه دکتر محمدعلی اخوت در «قاضی وکیل» بیان نمودند را نداشته و از آن انصراف دادند و به سردفتر اسناد رسمی روی آوردند.

برخی از فارغ التحصلات حقوق نیز استادی دانشگاه را بر هر شغل حقوقی دیگر ارحج دانسته و به تدریس و نویسندگی مشغولند و بعضی نیز به کارشناسی حقوقی یک اداره و مؤسسه خصوصی بسنده نمودند.

هر چند موارد فوق مؤید آن است که علی الاصول پاسخ به سئوالاتی مشابه آنچه طرح شده را نه به طور انتزاعی بلکه باید به اقتضای شخصیت سئوال کننده پاسخ داد، لکن بطور کلی باید گفت هر یک از دو شغل قضاوت و وکالت دارای محاسن و معایبی است ولی محدودیت های شغل قضاوت به جهت جایگاه قاضی در شرع اسلام، همواره از حساسیت خاص برخوردار بوده و نه تنها قاضی بلکه خانواده وی نیز با محدودیت های بیش تری نسبت به وکیل و خانواده او مواجهه اند.

برای تبیین مقصود به یک خاطره مرتبط اشاره می کنم:

در دهه های هفتاد، دریافت حقوق ماهانه قاضی از بانک ملی مانند امروز نبود که به حساب واریز شود و … بلکه در ابتداء کارگزینی فیش صادر می کرد و به قاضی تحویل می داد و قاضی آن را به بانک فوق ارائه داده و حقوق دریافت می کرد، بماند که از تنظیم اشتباه لیست حقوق ماهانه در پرداخت تأخیرها که نمی شد و …

در زمان آموزش ضمن خدمت قضات در دهه هفتاد، آقای دکتر عباس اجتهادی که در آن زمان از قضات دیوان عالی کشور بودند، در تفاوت شغل قضاوت و وکالت فرموند:

هرگاه بنده به عنوان قاضی دیوان عالی کشور، فیش حقوقی ماهانه خود را برای دریافت حقوق به یکی از کارمندان بدهم تا به بانک رفته و حقوق مرا دریافت کند و به من بدهد، اگر بعد از دریافت حقوق از بانک، آن را در راهروی ساختمان کاخ دادگستری به من بدهد و در همین زمان ارباب رجوعی از دور شاهد ماجرا باشد، می گوید «قاضی در حال گرفتن رشوه» از یکی از طرفین پرونده می باشد! ولی اگر همین شخص ببیند که وکیلی در حال گرفتن پول از یکی از طرفین پرونده است، می گوید دارد حق الوکاله اش را می گیرد.»

از منظر دیگر قضاوت جذابیت خاص خود را دارد که شاید برای همگان محسوس نباشد، از جمله رضایت باطنی که قاضی از احقاق حق مظلوم می کند که تنها ملجاء او در جهان است.

از مطالعه کتاب «دکتر علی اکبر خان داور» از علی وکیلی به خاطر دارم که:

«از داور پرسیدند شما چگونه می توانید وزیر عدلبه «رضا شاه» باشید که شخصیت دیکاتوری دارد؟

داور پاسخ داد اگر قرار باشد که بنده 10 کار سازنده در وزارت عدلیه انجام دهم، ایشان تنها یک کار از من می خواهد اما من می توانم 9 کار دیگر را آن طور که خودم مطابق با اندیشه اصلاحی ام می باشد را انجام دهم. پس باز می تونم برای عدلیه سودمند باشم.»

در عمل نیز چنین کرد و می بینیم که «از انحلال عدلیه تا تشکیل دادگستری نوین» به دست داور صورت گرفت.

مطالعه خاطره قضایی «مستثینات دین قاضی، صمد چوبینه» شما را با ابعاد دیگری از شغل قضاوت آشنا می کند.

نکته پایانی این که، هر یک از مشاغل قضاوت و وکالت ویژگی های مثبت و منفی دارد که تعیین حسن و محدودیت آن بستگی تام به ابعاد شخصیتی متقاضی این مشاغل دارد.

امتیاز شما به مطلب    
      پیوند کوتاه نوشته     https://ghazavatonline.ir/?p=82078
      خدمات حفوقی وکیل مرادی
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینsadegh14
      مشارکت کننده

با سلام و تشکر بابت پاسخ مبسوط حضرتعالی

امتیاز شما به مطلب    
        پیوند کوتاه نوشته     https://ghazavatonline.ir/?p=82126
        خدمات حفوقی وکیل مرادی
      در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
      • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.

خانه انجمن های مشاوره حقوقی وکالت و مشاوره حقوقی شغل قضاوت بهتر است یا وکالت