خانه › انجمن های مشاوره حقوقی › آیین دادرسی مدنی › اعتراض ثالث › شیوه جلوگیری از اجرای حکم ایجاد مزاحمت از طریق نصب اسپلیت در آپارتمان
برچسب ها: اعتراض ثالث اجرایی, اعتراض ثالث اصلی, اعتراض شخص ثالث, ایجاد مزاحمت در حق, جلوگیری از اجرای حکم, خوانده دعوای ایجاد مزاحمت از حق, دعوای ایجاد مزاحمت از حق, دعوای رفع مزاحمت از حق, قرار تأخیر اجرای حکم, ماده 417 قانون آیین دادرسی مدنی, ماده 421 قانون آیین دادرسی مدنی, ماده 424 قانون آیین دادرسی مدنی, ممانعت از اجرای حکم قطعی
سلام
در آپارتمانم نشسته بودم که فردی از بالکن به طریقی بالا آمده و در حال باز کردن اسپلیت کولر گازی بود.
این آپارتمان را چهار سال پیش با مبایعه نامه دارای کد رهگیری و وکالت بلاعزل خریدم و پارسال سند رسمی زدم و اسپلیت هم روش بود.
مشخص شد در تاریخ بعد از مبایعه نامه، زمانی که ساکن آپارتمان بودم و زمانی که سند هنوز به نام مالک قبلی بوده، همسایه بغلی دادخواست علیه مالک سندی داده که صدای اسپلیت ایشان را ناراحت میکنه و دادگاه هم حکم برداشتن صادر کرده و قطعی شده است و مالک قبلی با وجود ابلاغ واقعی به من نگفته و دفاعی هم نکرده است.
حالا خود همسایه کناری اسپلیت گذاشته اما در صدد اجرای حکم و برداشتن اسپلیت من هست.
اجرای احکام می گوید من کاری ندارم و مجدد با کلانتری میایم و حکم را اجرا می کنم.
راهکار چیست؟
با درود
اول- اگر اسپلیت در فضای بالکن واحد شما نصبت شده است، هیچ شخصی بدون اجازه شما حق ورود به آن محل و بازکردن آن را ندارد مگر با اجازه مقام قضایی.
دوم- با توجه به این که دعوای همسایه بعد از تنظیم مبایع نامه اقامه گردیده است، چون مالک قبلی حقی در آپارتمان نداشته تا خوانده دعوا همسایه قرار گرفته و مسئولیت پاسخگویی داشته باشد، در نتیجه دادگاه در صورت اطلاع می بایست اقدام به صدور قرار رد دعوی به علت عدم توجه آن به خوانده می نمود و همسایه نیز می بایست دعوا را علیه شخص شما طرح می کرد.
سوم- صدور حکم علیه شخصی که هیچ گونه مالکیتی در ملک ندارد، مغایر قانون بوده و قابلیت اجرایی ندارد.
چهارم- با توجه به مشخص شدن این که، حکمی به ضرر شما در دعوایی صادر شد که شما در آن شرکت نداشته اید، می توانید با استناد به مواد 417 و 424 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی به عنوان اعتراض ثالث (اصلی) نسبت به این حکم اعتراض نمایید و درخواست صدور قرار تأخیر اجرای حکم با دادن تأمین شوید.
در صورتی که دلایل شما قابل پذیرش باشد و از اجرای حکم ضرر و زیانی وارد شود که جبران آن ممکن نباشد، مانند این که فصل تابستان باشد و شما در خانه بیمار قلبی دارید که گرما برایش مضرر بوده و جمع آوری اسپلیت با تجهیزات آن موجب تشدید بیماری وی شود، در این صورت دادگاه تا زمان رسیدگی به پرونده، قرار تأخیر اجرای حکم صادر می کند.
همچنین در صورتی که دادگاه بعد از شروع به رسیدگی و ورود به ماهیت دعوا، آن را وارد تشخیص دهد، حکم مورد اعتراض را در اجرای ماده 421 قانون پیش گفته نقض می کند و به این طریق شما به مراد خود می رسید و همسایه در صورتی که به خواسته خود باقی باشد، باید مجددا به علیه شما اقدام به طرح دعوای ایجاد مزاحمت نماید.
پیشنهاد می شود که موضوع را از طریق مذاکراه با همسایه و پیشقدم شدن در رفع صدای ناهنجاز اسپلیت، به طریق مسالمت آمیز حل و فصل نمایید تا از مراجعه به مرجع قضایی که مستلزم صرف هزینه، اتلاف وقت و فرسایش اعصاب طرفین خواهد بود، خودداری شود.
توضیح تکمیلی این که، اجرای احکام امروز به من گفت دادخواست اعتراض ثالث یا اعتراض ثالث اجرایی بده.
می خواهم بدانم که کدام نوع دادخواست صحیح است و در این اعتراض، آیا فقط باید به موضوع این که در روز تقدیم دادخواست متصرف من بودم و خوانده سمتی نداشته و دادخواست باید علیه من اقامه می شده اشاره کنم یا باید دلایل ماهوی غلط بودن رای را هم بنویسم؟
همچنین این که، اعتراض باید به دادگاه تجدیدنظر که صادر کننده حکم قطعی بوده، برسه یا به دادگاه بدوی عمومی حقوقی که حکم تحت نظر اون داره اجرا میشه؟
دعوای اعتراض ثالث اصلی با لحاظ ماده 420 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی باید به موجب دادخواست در دادگاهی که رأی قطعی مورد اعتراض را صادر نموده اقامه شود. براین اساس، شما باید دادخواست اعتراض را به دادگاه تجدیدنظر تقدیم کنید لکن نحوه رسیدگی به آن مانند رسیدگی به دعوا در دادگاه بدوی است.
ما با اعلام نظر اجرای احکام مدنی مبنی بر اعتراض ثالث اجرایی نسبت به موضوع سئوال شما مخالف می باشیم زیرا اعتراض ثالث اجرایی که در مواد 146 و 147 قانون اجرای احکام مدنی مقررات شده بنابه جهاتی که در پاسخ قبلی بیان شد، از سئوال شما خروج موضوعی دارد.
خانه › انجمن های مشاوره حقوقی › آیین دادرسی مدنی › اعتراض ثالث › شیوه جلوگیری از اجرای حکم ایجاد مزاحمت از طریق نصب اسپلیت در آپارتمان