خانه › انجمن های مشاوره حقوقی › شورای حل اختلاف › صلاحیت شورای حل اختلاف در مطالبه خسارت
سلام
من شریک مشاعی دارم که سه نفر را به عنوان شاهد به شورای حل اختلاف برده و ادعا کرده که بنده شیشه های درب های راهروهای ساختمان مشاع را شکسته ام و تقاضای نوزده میلیون تومان خسارت کرد.
شورا هم بدون طی روند عادی شهادت صرفاً به استناد یک برگه استشهادیه محلی حکم علیه اینجانب داده است.
من به صلاحیت شهود و این که حضوری شهادت نداده اند، ایراد گرفتم که بی فایده بود و حکم در دادگاه عمومی هم تایید شد و دادگاه عمومی در حکم خود فقط طی دو خط نوشته، تایید می شود و ننوشته چرا تایید می شود.
می خواهم بدانم، آیا شورا حل اختلاف صلاحیت بررسی چنین خواسته ای را بدون طی روند در دادسرا و دادگاه کیفری دارد؟
درود
1- با توجه به بند الف ماده 9 قانون شورای حل اختلاف و میزان خسارت مورد مطالبه شریک تان، شورا صلاحیت رسیدگی به دعوی را داشته است.
2- هرچند با توجه به ماده 241 قانون آیین دادرسی مدنی ارزیابی ادله اثباتی طرفین و میزان اعتبار بخشی به آن به عهده مرجع رسیدگی کننده است لکن با توجه به ماده 18 قانون شورای فوق، در زمانی که شهادت شهود مستند به استشهادیه محلی باشد و این شهادت تنها دلیل اثبات موضوع دعوی باشد، باید شهود احضار تا با قید اتیان سوگند، شهادت آنان با تعیین منشاء آن اخذ گردد و این امر مختص دادگاه نبوده بلکه شورای حل اختلاف نیز مکلف به رعایت مقررات آیین دادرسی مدنی در این خصوص است که متأسفانه چنین امری در پرونده شما صورت نگرفت.
با توجه به مواد 232 و 242 قانون آیین دادرسی مدنی احضار گواهی هم به تشخیص دادگاه و هم به درخواست یکی از اصحاب دعوی صورت می گیرد.
مواد 232، 235 الی 240، 243 الی 247 قانون مزبور تأکید بر کیفیت اقدام دادگاه در بعد از حضور گواهان دارد که تماما مؤید ضرورت دعوت گواهان به جلسه دادرسی است.
علاوه بر موارد فوق، اعمال حق طرفین دعوی در جرح شهود به شرح ماده 234 قانون آیین دادرسی مزبور هم ایجاب می کند که گواهان دعوت به دادرسی شوند.
بنابراین، عدم اقدام به شرح فوق، نقص مقررات فوق و تخلف انتظامی محسوب می شود.
3- از آنجایی که مرحله تجدیدنظر از حکم طی گردید، در شرایط فعلی تنها در صورت فراهم بودن یکی از جهات اعاده دادرسی عادی موضوع ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی یا اعاده دادرسی فوق العاده موضوع ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری می توانید اقدام نمایید.
سلامو عرض احترام
پرونده تخلیه منزل استیجاری (محل زندگی مشترک) که قرارداد اجاره بنام همسر سابقم بود از طرف موجر در شورای حل اختلاف رسیدگی شد و در تاریخ اجرا درب منزل توسط قفلساز باز می شود و کل وسایل که عمدتا متعلق به من بود تحویل مستاجر (همسر سابقم) میشود.
مدتی بعد بنده در دادگاه دادخواست استرداد وسایلم را مطرح کردم که نهایتا به استناد اینکه در پرونده اجرایی شورا در صورتجلسه تخلیه لیست اموال فهرست نشده و بصورت کلی قید شده تحویل خانم فلانی گردید، حکم به بیحقی بنده صادر گردید.
سوال من از حضورتان اینست که آیا دادورز اجرای احکام وظیف داشته فهرست اموال را در صورتجلسه ذکر کند؟ و عدم آن تخلف از سوی ایشان است؟
, در صورت مثبت بودن جواب در کدام مرجع قضایی میتوانم از ایشان شکایت نمایم؟یا قاضی شورا که اطلاع داشته بین زن و شوهر اختلاف وجود دارد باید لیست اموال از خوانده دعوا مطالبه میکرده؟
با تشکر
با سلام
سئوال شما بر خلاف «بند 6 ضواط طرح پرسش حقوقی در انجمن ها» در تاپیک حاضر مطرح گردید که با عنوان «تکلیف دادورز در تهیه لیست اموال در محل تخلیه ملک» به انجمن «قواعد عمومی اجرای احکام مدنی» منتقل تا توسط مدیران انجمن پاسخ داده شود.
لطفاً برای حفظ نظم مطالب «قوانین انجمن» را رعایت نمایید.
خانه › انجمن های مشاوره حقوقی › شورای حل اختلاف › صلاحیت شورای حل اختلاف در مطالبه خسارت