خانه › انجمن های مشاوره حقوقی › حقوق مدنی › تعهدات › مطالبه وجه التزام قراردادی از وارث
برچسب ها: تعیین وجه التزام قراردادی, وجه التزام در قانون
با توجه به حکم شماره 375- 28/2/16 شعبه 4 از دیوان عالی کشور آیا مطالبه وجه التزام قرارداد ناشی از تاخیر در انجام تعهد از وارث قابل مطالبه است یا اینکه فقط محدود به نذر است؟ اگر می شود مطالبه کرد، از چه تاریخی شروع می شود؟
برای پاسخ متن رأی استناد را ذکر کنید.
رای دیوان عالی کشور
اگر مدیون بعنوان نذر ملتزم گردد که (هرگاه در انقضای مدت یکسال طلب دائن را نداد تا ادای دین هر ماه مبلغی ضمیمه اصل طلب نموده تسلیم نماید)
بموجب عبارت مذکور در صورتی که در زمان حیات مدیون موعد ادای طلب رسیده و نداده باشد تا مدتی که حیات داشته و دین را نپرداخته نسبت به وجه التزام مدیون خواهد بود که باید از ترکه او داده شود و راجع به مدت بعد از وفات او چون نذر و التزام به عنوان فعل و نظیر شرط فعل است شامل ورثه مدیون نبوده و آنها را ملتزم نمی نماید و دین متوفی هم نشده بوده تا به ترکه تعلق گیرد. بنابراین نمی توان ورثه را به ادای وجه التزام از تاریخ فوت مورث به بعد محکوم نمود.
حکم شماره 375-28/2/16 شعبه 4
مرجع : مجموعه رویه قضائی (قسمت حقوقی)، ازسال 1311 تاسال 1330، تالیف : احمدمتین، اسفندماه 1330
با سلام
در صورتی که مورث از زمان فرارسیدن موعد تعهد تا زمان حیات خود در انجام تعهد تأخیر نموده باشد، مدت مطالبه وجه التزام از زمان تأخیر در انجام تعهد تا زمان حیات خواهد بود.
با توجه به مواد 230 و 869 قانون مدنی و نیز مواد 225 الی 248 قانون امور حسبی وجه التزام قراردادی از وارث قابل مطالبه است.
خانه › انجمن های مشاوره حقوقی › حقوق مدنی › تعهدات › مطالبه وجه التزام قراردادی از وارث