خانه › انجمن مشاوره حقوقی › آیین دادرسی مدنی › دعوای الزام به تنظیم سند رسمی › مفقودی قولنامه در دعوای الزام به تنظیم سند
- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 3 سال، 12 ماه پیش بدست
کیانوش جاودانی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
2021/08/07 در 13:35 #87822
عرض سلام
اینجانب ملکی را در سال 98 از آقای کرانی خریداری نمودم تمام مبلغ منهای 20 میلیون را پرداخت کردم (20 میلیون برای روز سند ماند) و قرار بر این شد که سند را در شهریور 98 به نام من بزنند و خسارتی هم بابت تاخیر در اجرای تعهد شرط شد.
روز موعود نیامدند و طی تماسی که با ایشان داشتم، گفتند که خواهند آمد اما نیامدند. بنگاهی که معامله را انجام داده بود همان روز تماس گرفت و گفت برای حل این موضوع به بنگاه بیایید. آنجا تازه بنگاه اعلام کرد که ملک به نام آقای مقتدایی است (اقای مقتدایی به آقای کرانی فروخته بودند ولی روز معامله این مسئله را به من نگفتند) و ایشان باید سند را به بنده منتقل کنند و چند ماه زمان می خواستند و اسفند 98 سند را به نام من خواهند زد.
با وجود این که از این مسئله بسیار ناراحت شدم اما گفتم به این شرط مهلت می دهم که آقای مقتدایی پشت قولنامه را امضا کنند و خسارت تاخیر در اجرای تعهد هم شرط شود که قبول کردند. با همه این مسائل از آن زمان تاکنون هنوز سند به نام بنده نخورده و تعهدشان را انجام نداده اند.
از آنجایی هم که بنده به دنبال شکایت نبودم و می خواستم مسئله به راحتی انجام شود، اقدامی نکردم. اکنون نیز که مسئله را پیگیری کردم بنگاهی که معامله را در آنجا منعقد کردیم طی تماسی گفتند که بروم و علیه آقای مقتدایی و آقای مردانی اظهار نامه پر کنم و سپس برای تنظیم سند طرح دعوا کنم.
البته باید بگویم که دلال بنگاه با آقای مقتدایی دوست بسیار نزدیک هستند و این چیزی هم که به بنده گفتند از سر دلسوزی برای اینجانب نبوده بلکه برای منفعت آقای مقتدایی بوده چرا که آقای مقتدایی با آقای مردانی در مجتمعی که ملک در آن واقع است شریکند. سند تمام مجتمع به نام آقای مردانی است و آقای مقتدایی بابت شراکتشان مبلغی به آقای مردانی بدهکارند ولی نمی خواهند این مبلغ را پرداخت کنند، آقای مردانی هم تا زمانی که ایشان تسویه نکنند سندها را به نام خریداران آقای مقتدایی نمی زنند. آقای مقتدایی هم با دلال بنگاه به دنبال این هستند که آقای مردانی را در فشار بگذارند. تا بدون اینکه با ایشان تسویه کنند، ایشان را مجبور به تنظیم سند نمایند.
با همه این تفاسیر ممنون می شوم پاسخ مرا هرچند کوتاه بیان فرمایید:
1- بنده اصل قولنامه را روز تنظیم سند به دفتر خانه اسناد رسمی که برای تنظیم سند تعیین شده بود، ارائه کردم. دفترخانه از قولنامه (پشت و رو) کپی گرفتند و گواهی عدم حضور نیز صادر کردند. اکنون بنده اصل قولنامه را گم کرده ام، اما عکس قولنامه را در گوشی دارم البته فقط روی قولنامه را. پشت آن امضای آقای مقتدایی و شرط خسارت برای ایشان قید شده بود که از پشت قولنامه عکسی ندارم ولی دفتر خانه از پشت و روی قولنامه کپی گرفتند. با این توضیحات با وجود اینکه من اصل قولنامه را در اختیار ندارم، می توانم دعوای الزام به تنظیم سند رسمی اقامه کنم؟
در صورتی که می توانم به طرفیت چه کسانی ؟ و اگر نمی توانم چه کار باید بکنم لطفا مرا راهنمایی کنید.
2- قولنامه فاقد کد رهگیری است، از بنگاه هم که می خواهم اصل قولنامه را به بنده بدهد و کپی آن را نزد خود نگه دارد، امتناع می کند. (در ضمن توافق دومی که پشت قولنامه نوشته شد، روی این نسخه بنگاه نوشته نشده.) من باید چه کار کنم برای طرح دعوا علیه دلال بنگاه؟
در ضمن با مراجعه به سامانه مشاورین املاک متوجه شدم که ایشان پروانه کسب هم ندارند و غیر مجاز فعالیت می کنند؟
3- خسارت تاخیر را از چه کسانی می توانم مطالبه کنم؟
4- اینکه دلال بنگاه میگن اظهار نامه بفرستید، فرستادن اظهار نامه چه اثری دارد؟ وقتی باید طرح شکایت کرد. فرستادن اظهار نامه الزامی است؟
لینک کوتاه نوشته https://ghazavatonline.ir/?p=87822 2021/08/14 در 14:01 #88164با سلام
هر چند در سوال تغییر نام ناگهانی از کرانی به مردانی مشخص نشده است، مع الوصف پاسخ سئوالات شما به شرح زیر می باشد:
1 و 2- در ارتباط با مفقودی قولنامه به مقاله «راهکارهای حقوقی مفقودی قولنامه و مبایع نامه» از آقای علیرضا مرادی مراجعه کنید.
در ارتباط به خواندگان دعوای الزام به تاپیک های «شرایط دعوای الزام به تنظیم سند رسمی انتقال ملک» و همچنین «خواندگان دعوای الزام به تنظیم سند رسمی» مراجعه نمایید.
ضمناً می توانید با تهیه تصویر مصدق از نسخه موجود نزد سر دفتر و استناد به نسخه ثانی موجود در مشاوره املاک نسبت به طرح دعوی اقدام نمایید.
3- مشروط به فراهم بودن ارکان آن پاسخ مثبت است.
4- اظهارنامه مقدمه ضروری طرح دعاوی معینی است که وجود آن موضوعیت داشته باشد مانند دعوای مدیر ساختان علیه یکی از مالکین ساختمان موضوع «ماده 10 مکرر قانون تملک آپارتمان ها» ولی در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی ضرورتی به ارسال اظهارنامه نیست.
لینک کوتاه نوشته https://ghazavatonline.ir/?p=88164 -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.